06-58813674 info@vanrechts.nl

Wie ben ik

 • Managementervaring 
 • Één partner, één zoon, twee honden, twee kippen en één kat
 • Weet wat presteren is 
 • Gek op zwemmen
 • Kan veranderingen vormgeven  
 • Kan goed luisteren  
 • Dol op pret
 • Durf te confronteren 
 • Verzot op leren
 • Houd van ambitieuze, ondernemende mensen 
 • Tikkeltje druk
 • Een groot hart voor onderwijs en toneel
 • Altijd wakker te porren voor een lekker ontbijt

You are being presented with two choices: evolve or repeat.

Marit Dries

Marit Dries

(Team)Coach

Expertise

Helpen om vanuit een groepsperspectief te kijken naar wat er gebeurt, het patroon te zien en begrijpen. Kijken waar emoties zijn en wat ze je willen zeggen. Daar ligt mijn passie. 

Een team waarin een vervelende sfeer hangt, niet of nauwelijks wordt geleerd of waar kwaliteiten niet worden (h)erkend komt niet tot zijn recht. Taken en doelstellingen komen op de tweede plaats en hierdoor neemt het gevoel van onvrede toe.

Hiermee verdwijnen creativiteit, individuele verantwoordelijkheid en kritisch oordeel. En dat is zonde! ‘Zo doen we het hier nu eenmaal altijd’ zorgt er tenslotte niet voor dat je sprankelend naar je werk gaat of die ene fantastische nieuwe werknemer aantrekt.

Waar het wel voor kan zorgen zijn tal van regels, een procedure cultuur, veel verzuim en misschien wel het ergste…stilte.

Aanpak

In mijn aanpak vind ik het belangrijk nadruk te leggen op factoren die het team samenhouden zoals de groepsvisie, – geschiedenis en- identiteit. Door het zoeken naar overeenkomsten streef ik naar een gevoel van veiligheid en consciëntieusheid; wanneer iedereen erbij hoort dan floreren samenwerken, vertrouwen en innovatie. Daarvoor moet je zelf goed in je vel zitten en uitgedaagd worden om te blijven leren.

 Hierin stem ik af met de ander én blijf bij mezelf om daarin anderen inspireren dit ook te doen. Zodat mensen en/in organisaties met verve en know-how de eigen verantwoordelijkheid kunnen pakken en delen om de plek waar zij werken nóg mooier te maken.

Mijn opleidingen

Nadat ik ben afgestudeerd aan de PABO heb ik, naast verschillende cursussen en trainingen, de opleiding creatieve therapie  gedaan. Hierna volgde ik de opleiding Basisbekwaam Schoolleider, Vakbekwaam Schoolleider, de opleiding Transactionele Analyse en de opleiding tot Trainingsacteur. Vorig jaar haalde ik mijn certificaat in non-verbale strategie analyse en in de komende periode dompel ik mij onder in Deep Democracy. 

Tijdens het volgen van deze opleidingen heb ik met veel plezier voor de klas gestaan en ben ik doorgestroomd naar verschillende managementfuncties in het onderwijs. Hiernaast  heb ik  toneellessen gegeven aan kinderen en heb ik een therapiegroep opgericht in het ‘ Blijf-van-mijn-lijf’ – huis.